info-200240@edu.mon.bg

200240@edu.mon.bg

Телефон: 056 544 117

🤝🏫🤝На 1 Март в деня на Баба Марта, по инициатива на Спортно училище “Юрий Гагарин” за втора поредна година, съвместно с Основно училище “Георги Бенковски” в Регионална библиотека “Пейо Яворов” , се проведе открит урок по родолюбие “146 години Свобода – България ще пребъде” , по повод 146 години от Освобождението на България от османско владичество и Националния празник на Република България – 3 Март.
🏫 Ученици от клубовете по интереси: “Родна реч”, “Философско кафене” и “Дигитална креативност – електронен вестник” с ръководители – г-жа Веселина Градева, г-жа Николина Стоянова и г-жа Кристина Андонова, пресъздадоха патриотичната атмосфера на произведенията лекция за Освобождението на България ,рецитали по мотиви на Камен Зидаров, Иван Вазов, Ангелина Жекова ,Валентина Йорданова и Матей Шопкин .
🏫 Ученици от Основно училище “Георги Бенковски”, под ръководството на г-жа Тодорка Зенгинова – старши учител по История и цивилизации и г-жа Янка Вълканова представиха рецитал посветен на 3 Март, историческа лекция за събитията по Освобождението на България и интересна викторина “България в картини”.
🤝 Директорът на Спортно училище “Юрий Гагарин” г-н Янчо Стойчев, приветства участниците и гостите, като откри събитието,а за финал поздрави всички ученици с грамота.
📚В открития урок се засегнаха междупредметни връзки учебните предмети – Български език и литература, История и цивилизации, КМИТ и Информационни технологии, Философия и Гражданско образование.
🤝 Съвместната работа между двете училища се превърна в приятелска междуучилищна среща с обмяна на добри практики, която ще продължи и занапред!
Честит национален празник!