info-200240@edu.mon.bg

200240@edu.mon.bg

Телефон: 056 544 117

🗺️Четвъртият по население град в България, има стратегическо място на картата на Европа. До него се стига лесно – по суша, въздух и вода. Красивият Бургаски залив е най-големият на Българското черноморско крайбрежие.
🌅🌊 Над Бургас, известен като града на птиците и езерата, минава един от основните миграционни пътища в Европа – Виа Понтика. 🦢🦩Атанасовското, Бургаското и Мандренското езеро образуват най-големия комплекс от крайморски езера у нас. В тях могат да се видят 340 от всички 430 вида птици, обитаващи България.
🗺️В културния център “Морско казино”, Летния театър и експоцентър “Флора”, всеки ден се случва нещо интересно – изложения, базари, концерти. Бургас е град с уникален дух, който предлага не само туризъм, но и палитра от незабравими преживявания.
🎊 В навечерието на 6 декември – Никулден и празник на Бургас, учениците от клубовете“Философско кафене“, „Родна реч“ и Училищен вестник, подготвиха изложба за миналото и настоящето на града, представиха презентация за забележителностите около града, рецитираха стихове и разказаха за обичая Никулден.🐟
📮🫶💌 Благодарствени писма получиха учениците, които се включиха в благотворителната кампания „Бъди добър, прави добро и вдъхнови останалите!